29
sty
Jadłospis 1.02.-5.02.2016r.

« powrót

                                                                                                       JADŁOSPIS  

                                          

 Poniedziałek

     01.02.16

Pieczywo  orkiszowe;   wieloziarniste (1);  masło (7);  pasta  z  ryby  wędzonej;  szczypiorek (4); szynka  wiejska;  ogórek  zielony;  płatki  jaglane  na  mleku (1,7).

 ½  banana.

Zupa  z  soczewicy  z  ziemniakami (6,9);  natka;  pierogi z  serem (1,3);  śmietana  +  jogurt (7); kiwi;    kompot  owocowy .

Podpłomyk (1,3,7);     gorące  mleko .      

     Wtorek

     02.02.16

Grahamka (1);  masło(7);   ser   żółty (7);  pomidor; kurczak  gotowany;  sałata;  płatki  kukurydziane  na  mleku (1;7).

½  gruszki;  sok  jabłko – wiśnia.

Zupa  ogórkowa  z   ziemniakami (9);  śmietana  +  jogurt (7);  koperek;  kasza  gryczana  biała (1); gulasz  wołowy;  brukselka z wody;  kompot  porzeczkowy.

Maślanka (7); chałka z masłem (1,3,7).

      Środa

    03.02.16

Pieczywo  z  ziarnem  lnu;  żytnie (1); masło(7); serek „Bieluch” (7);  rzodkiewka;  pasta z jajka i szynki (3,7); ogórek kwaszony;   kakao   (7).

Sok  jabłko-marchew; winogrona.

Barszcz czerwony  z  ziemniakami (9);  śmietana  +  jogurt (7);  makaron  kolorowy (1);  pulpety  z  cielęciny (1,3);  kapusta  pekińska  +  olej;   kompot  owocowy.

Budyń  na  krakersach /wyrób  własny/ (1,3,7).

   Czwartek

     04.02.16

Pieczywo  orkiszowe;  wieloziarniste (1);  masło (7);  twarożek  +  szczypior  + jogurt (7); dżem  z  jabłka;  kasza  manna  na  mleku(1,7).

½ gruszki; marchewka  do pochrupania.

Żurek z ziemniakami (1,9);  śmietana + jogurt (7); ryż (1); potrawka z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym;    kompot  wieloowocowy.

Jogurt  naturalny (7);  płatki  zbożowe (1).

     Piątek

     05.02.16

Pieczywo  razowe,  żytnie  (1); parówka;  papryka kolorowa;  ogórek zielony; ketchup  kakao (7).

Sok  jabłko-czarna porzeczka;  cząstka pomarańczy,

Zupa  pomidorowa   z  makaronem (1;9); śmietana + jogurt (7);  ziemniaki (9);    ryba pieczona (4);  kapusta kwaszona +olej;  kompot  owocowy.

Bułeczka (1,3); masło (7); dżem z jabłek /wyrób własny/.

Jadłospis  może  ulec  zmianie!

 

 

                                                                                                                                                                     ŻYCZYMY  SMACZNEGO








» zobacz więcej zdjęć w galerii
© 2012 Przedszkole Publiczne w Nadarzynie Projektowanie stron www