12
sty
Jadłospis 16.01.-20.01.2017r.

« powrót

                                                                                                                                                      

                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                          

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      JADŁOSPIS

 Poniedziałek

   16.01.17

Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7);  schab  swojski; sałata; papryka;   płatki  jęczmienne  na  mleku(1,7).423.02 kcal

1/2  banana.

Zupa  fasolowa  z makaronem (1,3,6,9); natka;   ziemniaki;  kotlet z ryby (1,3,4);  kapusta  biała + olej;  kompot  truskawkowy.418,41kcal

Bułeczka  wiedeńska  (1);  masło (7);  dżem  jabłkowy; bawarka (1,7).236,62 kcal

     Wtorek

    17.01.17

Pieczywo  wieloziarniste (1);  masło  (7); ¼ jajka (3); ogórek  zielony; pasta z  tuńczyka (4);  szczypiorek;   kasza   manna  na  mleku (1,7).405.52 kcal     

Cząstka  melona; sok  jabłkowy.

Barszcz  ukraiński z  ziemniakami (9);  jogurt + śmietana (7); koperek;  pierogi z serem   (1,3,7);  śmietana + jogurt (7);  winogrona;   kompot  owocowy.  496,06kcal. 

Nutella (6);  wafel  ryżowy (1).64,71 kcal 

      Środa

    18.01.17

Pieczywo razowe i wieloziarniste (1); masło (7); pasta z soczewicy i  sera  białego (6,7); ogórek kwaszony ;  filet z indyka  pieczony;  rzodkiewka;  kakao (1,7).421,44 kcal  

½ gruszki.                                      

Żurek z ziemniakami (1,9); śmietana + jogurt (7);  koperek;  kasza gryczana  biała (10;  strogonof;  marchewka  juniorka (1,7);    kompot  wiśniowy.500,18 kcal

Sałatka  owocowa; chrupki (1).81,49 kcal

   Czwartek

     19.01.17

Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7);  twarożek z  ogórkiem  zielonym (7);  krakowska  podsuszana;  rzodkiewka;  płatki  kukurydziane  na   mleku (1,7).417,65 kcal

Mandarynka.

Zupa z kalafiorowa  z ziemniakami (9);  śmietana + jogurt (7);  koperek;   makaron penne (1,3);  potrawka  z  kurczaka;  szpinak (7);   kompot  porzeczkowy.423,10 kcal

Jogurt  naturalny z musem  owocowym (7);  chrupki  (1);  ½  banana.197,88 kcal

      Piątek

     20.01.17

Pieczyw  orkiszowe  (1); masło (7);  ser  żółty (7)  papryka;  pasta  jajeczna (3); szczypiorek; owsianka  królewska   na  mleku(1,7).420,18  kcal

Cząstka  pomarańczy; sok  jabłkowy.

Zupa  ogórkowa z ziemniakami (9);  śmietana + jogurt(7); koperek;  ryż  brązowy (1);   pulpet  z cielęciny (1,3);  kapusta  czerwona  zaparzana + olej;   kompot  śliwkowy.369,57 kcal

Chałka (1) masło (7);  gorące  mleko(7).240,63kcal

 

 

                                                                                                                             ŻYCZYMY  SMACZNEGO








» zobacz więcej zdjęć w galerii
© 2012 Przedszkole Publiczne w Nadarzynie Projektowanie stron www