18
mar
Jadłospis 20.03.-24.03.2017r.

« powrót

900ięć                                                                                                                                                                 

                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                          

 

                                                                                            JADŁOSPIS

 Poniedziałek

   20.03.17

Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7);  schab  wędzony; sałata; papryka;   płatki  jęczmienne  na       mleku(1,7).432.02 kcal

1/2  banana;  marchewka  do  pochrupania.

Barszcz  ukraiński  z  ziemniakami (6,9); koperek;  pierogi z serem (1,3,7);  śmietana + jogurt (7);  tarta  rzodkiewka + jogurt;  kompot  śliwkowy.459,64 kcal

Jabłko   pieczone z żurawiną;   wafel  ryżowy (1). 75,09 kcal

     Wtorek

    21.03.17

Pieczywo  wieloziarniste (1);  masło  (7); ¼ jajka (3); ogórek  zielony; twarożek  z  rzodkiewką (7);  kasza  manna  na  mleku (1,7).412,98 kcal     

Cząstka  melona; sok  jabłkowy.

Zupa  pomidorowa z  ryżem (1,9);  koperek;  śmietana  +  jogurt (7);  ziemniaki ;  kotlet  mielony (1,3);  kapusta  pekińska  +  olej;    kompot  owocowy. 454,26  kcal. 

Nutella (6);  bułeczka  wiedeńska (1); bawarka (1).194,19 kcal 

      Środa

    22.03.17

Pieczywo razowe  i wieloziarniste (1); masło (7); pasta z  soczewicy i sera białego (6,7); ogórek kwaszony   indyk  pieczony;  pomidor;  kakao (1,7).436,37 kcal  

Winogrona;  kalarepa  do  pochrupania.                                     

Zupa  ziemniaczana  z  zacierkami (1,3,9); natka;  kasza gryczana biała (1);  koperek;  strogonof;  surówka z buraków;   kompot  wiśniowy. 445,78 kcal

Koktajl  mleczny  z  bananami  (7); chrupki  kukurydziane  (1). 129,62   kcal

   Czwartek

     23.03.17

Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7);  pasta z tuńczyka i jajka(4,3); ogórek kwaszony;  krakowska  podsuszana;  papryka;  płatki  kukurydziane  na   mleku (1,7).414,27 kcal

Mandarynka.

Zupa z fasolki  szparagowej  z  ziemniakami (6,9);  koperek; śmietana + jogurt (7);  kluski kładzione (1,3,7);  pulpety z indyka (1,3);   marchewka gotowana (1,7);  kompot  porzeczkowy.504,63  kcal

Ryż  z  jabłkiem  (1);  jogurt + śmietana (7);  herbata  owocowa.115,13  kcal

      Piątek

     24.03.17

Pieczyw  orkiszowe  (1); masło (7);  ser  żółty (7)  rzodkiewka;  kurczak  gotowany;  sałata; płatki  jaglane  na mleku(1,7). 429,89kcal

½ gruszki; sok  jabłkowy.

Zupa  kalafiorowa  z ziemniakami (9);  śmietana + jogurt(7); koperek;  ryż  brązowy (1);  paluszki z ryby ;  kapusta biała  + olej;   kompot  truskawkowy.416,24 kcal

Budyń  waniliowy (3,7); wafel ryżowy (1); cząstka pomarańczy; 174,75kcal

 

 

                                                                                                            ŻYCZYMY  SMACZNEGO








» zobacz więcej zdjęć w galerii
© 2012 Przedszkole Publiczne w Nadarzynie Projektowanie stron www