Aktualności
Zajęcia z kiszenia kapusty w Żabkach
Zajęcia z kiszenia kapusty w przedszkolu to świetny sposób na połączenie nauki z zabawą, który rozwija umiejętności sensoryczne i praktyczne, a także uczy tradycji i zdrowego odżywiania. Dzieci mogą poznać kapustę wszystkimi zmysłami, samodzielnie ją szatkować, mieszać z solą i marchewką, ugniatać, a następnie obserwować proces fermentacji.
Dzieci mogą obejrzeć, dotknąć i powąchać kapustę, a także poznać jej właściwości zdrowotne i smakowe.
Zajęcia angażują wszystkie zmysły: wzrok, dotyk, zapach, smak i słuch.
Zajęcia pozwalają poznać polskie tradycje kulinarne i utrwalać dziedzictwo kulturowe.
Wspólne przygotowywanie kiszonki wzmacnia więzi i uczy pracy zespołowej.
K.Ż.
Pozostałe aktualności
-
Śnieżne kule Biedronek
2025-12-12 -
Mama Julki i Igi w odwiedzinach u Biedronek
2025-12-12 -
Świąteczne spotkania rodzinne
2025-12-03 -
Spotkanie ze Świętym Mikołajem
2025-12-03
