Kontrast:   normalny wysoki  |  obrazy:   kolorowe czarno-białe  |  A- A A+

25
wrz
Jadłospis 28.09-02.10.2015r.

« powrót

                                                                              Jadłospis           

  Poniedziałek

     28.09.15

Pieczywo   razowe;  żytnie (1);  masło (7);  szynka  wiejska;  sałata;  serek  „Almette” (7);  ogórek  zielony;  kakao (7).

Żurek  z  ziemniakami (1,9);  śmietana  +  jogurt (7);  makaron  penne   pszenny  i  pełnoziarnisty w  sosie  pomidorowym (1);   kompot  truskawkowy.

Jogurt  naturalny (7);  płatki  zbożowe (1);  Śliwka. 

      Wtorek

     29.09.15

Pieczywo   sitek;  razowe  z  ziarnem (1);  masło (7);  pasta  z  szynki  drobiowej  i  sera  żółtego (7);  papryka;  czekolada (7).    

Zupa  koperkowa  z  makaronem (1,9);  śmietana  + jogurt (7);  ziemniaki;  kotlet  z  ryby ( 1,3,4); kapusta  biała  +  olej;    kompot  porzeczkowy .

Bułeczka  mini (1);  masło (7);  sałatka  jarzynowa  +  olej (3,9);  herbata  grapefruit;  ½  gruszki..     

       Środa

     30.09.15

Bułeczka   grahamka (1); masło (7);  twarożek  +  koperek  +  jogurt (7);  dżem;  zacierki  na  mleku.

Zupa  kalafiorowa  z  ziemniakami (9);  koperek;  śmietana  +  jogurt (7);  kasza  gryczana  biała (1);  strogonof;  marchewka  +  groszek;   kompot  wiśniowy.

Biszkopt  z  owocami/  wyrób  własny/ (1,3,7);  herbata  miętowa; ½  banana.

    Czwartek

     01.10.15

Pieczywo   sitek;  żytnie (1);  masło (7);  pasta  z  makreli  i  sera  białego (4;7);  szczypior;  ogórek  zielony;  ser  żółty (7);  kawa  mleczna (1,7). 

Zupa  fasolowa  z  ziemniakami (6;9); naleśniki  z  serem (1,3,7);  śmietana  +  jogurt (7);  arbuz;   kompot  truskawkowy.

Wafel  ryżowy (1);  dżem;  sok  jabłkowy;  winogrona.       

      Piątek

     02.10.15

Pieczywo   żytnie; razowe (1);  masło (7);  serek  „Bieluch” (7);  rzodkiewka;  filet  z  indyka  pieczony;  sałata;  płatki  jaglane  na  mleku (1,7).

Barszcz  biały  +  jajko  +  śmietana  +  jogurt (1,3;7,9);   ziemniaki;  pulpety  w  jarzynach (1;3;9);  kapusta  czerwona  +  olej;    kompot  porzeczkowy.

Kasza  jaglana  z  owocami ( 1);  herbatnik  owsiany (1,3);  śliwka. 

 

                                                                                                                                                                 ŻYCZYMY  SMACZNEGO








» zobacz więcej zdjęć w galerii
© 2012 Przedszkole Publiczne w Nadarzynie.

Deklaracja dostępności
Projektowanie stron www