Poniedziałek
01.02.16
|
Pieczywo orkiszowe; wieloziarniste (1); masło (7); pasta z ryby wędzonej; szczypiorek (4); szynka wiejska; ogórek zielony; płatki jaglane na mleku (1,7).
|
½ banana.
|
Zupa z soczewicy z ziemniakami (6,9); natka; pierogi z serem (1,3); śmietana + jogurt (7); kiwi; kompot owocowy .
|
Podpłomyk (1,3,7); gorące mleko .
|
Wtorek
02.02.16
|
Grahamka (1); masło(7); ser żółty (7); pomidor; kurczak gotowany; sałata; płatki kukurydziane na mleku (1;7).
|
½ gruszki; sok jabłko – wiśnia.
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami (9); śmietana + jogurt (7); koperek; kasza gryczana biała (1); gulasz wołowy; brukselka z wody; kompot porzeczkowy.
|
Maślanka (7); chałka z masłem (1,3,7).
|
Środa
03.02.16
|
Pieczywo z ziarnem lnu; żytnie (1); masło(7); serek „Bieluch” (7); rzodkiewka; pasta z jajka i szynki (3,7); ogórek kwaszony; kakao (7).
|
Sok jabłko-marchew; winogrona.
|
Barszcz czerwony z ziemniakami (9); śmietana + jogurt (7); makaron kolorowy (1); pulpety z cielęciny (1,3); kapusta pekińska + olej; kompot owocowy.
|
Budyń na krakersach /wyrób własny/ (1,3,7).
|
Czwartek
04.02.16
|
Pieczywo orkiszowe; wieloziarniste (1); masło (7); twarożek + szczypior + jogurt (7); dżem z jabłka; kasza manna na mleku(1,7).
|
½ gruszki; marchewka do pochrupania.
|
Żurek z ziemniakami (1,9); śmietana + jogurt (7); ryż (1); potrawka z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym; kompot wieloowocowy.
|
Jogurt naturalny (7); płatki zbożowe (1).
|
Piątek
05.02.16
|
Pieczywo razowe, żytnie (1); parówka; papryka kolorowa; ogórek zielony; ketchup kakao (7).
|
Sok jabłko-czarna porzeczka; cząstka pomarańczy,
|
Zupa pomidorowa z makaronem (1;9); śmietana + jogurt (7); ziemniaki (9); ryba pieczona (4); kapusta kwaszona +olej; kompot owocowy.
|
Bułeczka (1,3); masło (7); dżem z jabłek /wyrób własny/.
|