Kontrast:   normalny wysoki  |  obrazy:   kolorowe czarno-białe  |  A- A A+

26
lut
Jadłospis 29.02.-04.03.2016r.

« powrót

                                           

                                                                                              JADŁOSPIS

  Poniedziałek

     29.02.16

Pieczywo  z ziarnem  lnu;

orkiszowe (1);  masło (7); 

pasta z  ryby  wędzonej i sera białego (4,7);

filet z indyka pieczony;

szczypiorek;  pomidor; 

płatki  jaglane  na  mleku (1,7).                                

½ banana.

Zupa  z  fasolki  szparagowej  z  ziemniakami (6;9);  śmietana + jogurt (7); kluski  leniwe z masłem (1,3,7); tarta  marchew + jabłko + jogurt (7);   kompot  owocowy (12).

Podpłomyk (1,3,7); bawarka (7).

     Wtorek

     01.03.16

Pieczywo  wieloziarniste;  razowe (1);  masło(7); jajko  na  twardo (3);  rzodkiewka;  ogórek  zielony; serek  „Almette’ (7);  kakao (7).           

 Winogrona;  sok jabłko-wiśnia.

Krupnik z ziemniakami  (1,9);  koperek;  kuskus (1);  pulpety  z  indyka (1,3);  pomidor + papryka + por + olej;  kompot  truskawkowy (12). 

Mus  owocowy;  ciasteczko  owsiane (1).

      Środa

    02.03.16

Grahamka (1);  masło  (7); twarożek  +  jogurt (7) +  koperek;  dżem  z  gruszki;  płatki  jęczmienne  na  mleku (1,7).      

Sok  jabłko+  marchewka;

Zupa  kalafiorowa  z  ziemniakami (9);  koperek; śmietana  +  jogurt (7);  kopytka (1,3);  gulasz   cielęciny;  kapusta  czerwona  +olej;  kompot  wieloowocowy (12). 

Maślanka (7); biszkopt  bezcukrowy (1,3).   

    Czwartek

    03.03.16

Pieczywo   żytnie;  orkiszowe  (1);  masło (7);  szynka  pieczona;  sałata;  pasta  z  soczewicy (6);  ogórek  kwaszony;  płatki  kukurydziane   na  mleku  (1,7).  

Marchewka  do  pochrupania; ½  jabłka.

Zupa  pomidorowa  z  ryżem  brązowym (1,9); koperek;  śmietana + jogurt (7);   ziemniaki; kotlet  z  ryby (3,4);  kapusta  biała  +  olej;      kompot porzeczkowy (12).

Nutella  z  cieciorki  (6); wafel  ryżowy  (1);  herbata  miętowa.

      Piątek

     04.03.16

Pieczywo wieloziarniste; (1);  masło (7); ser  żółty (7);  papryka;  krakowska  podsuszana;  ogórek  zielony;  kawa  mleczna (1,7).

Sok  jabłkowy; cząstka  pomarańczy.

Barszcz  biały  +  jajko (1,3,9);  śmietana  +  jogurt (7);  ziemniaki; udko  pieczone;  brokuły  z  wody:  kompot  owocowy.

Koktajl  owocowy (7); krakers (1,3).

 

 

                                                                                                                                             ŻYCZYMY  SMACZNEGO








» zobacz więcej zdjęć w galerii
© 2012 Przedszkole Publiczne w Nadarzynie.

Deklaracja dostępności
Projektowanie stron www