Poniedziałek
14.03.16
|
Pieczywo orkiszowe (1); masło (7); pasta z tuńczyka; szczypiorek (4); filet z indyka wędzony; ogórek zielony; płatki orkiszowe na mleku (1,7).
|
½ banana.
|
Zupa z soczewicy z ziemniakami (6,9); natka; pierogi z serem (1,3); śmietana + jogurt (7); kiwi; kompot owocowy .
|
Chałka (1,3); masło (7); bawarka (7).
|
Wtorek
15.03.16
|
Pieczywo z ziarnem lnu; żytnie (1); masło(7); serek „Bieluch” (7); pomidor; kurczak gotowany; sałata; kasza manna na mleku (1;7).
|
Sok jabłko – wiśni; kalarepa do pochrupania.
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami (9); śmietana + jogurt (7); koperek; pęczak (1); gulasz wieprzowy; bukiet jarzyn; kompot porzeczkowy.
|
Kisiel owocowy (1); chrupki kukurydziane.
|
Środa
16.03.16
|
Pieczywo z wieloziarniste (1); masło(7); ser żółty (7); rzodkiewka; pasta z soczewicy (6); ogórek kwaszony; kakao (7).
|
Sok jabłko-marchew.
|
Rosół z makaronem (1,3,9); koperek; ziemniaki; pulpet z kurczaka (1,3,); marchewka juniorka; kompot owocowy.
|
Ryż z jabłkiem (1); śmietana (7); herbata owocowa.
|
Czwartek
17.03.16
|
Grahamka (1); masło (7); twarożek + papryka słodka + jogurt (7); dżem z jabłka; zacierki na mleku(1,3,7).
|
Marchewka do pochrupania; cząstka melona.
|
Żurek z ziemniakami (1,9); śmietana + jogurt (7); makaron penne w sosie pomidorowym (1;3); kompot wieloowocowy.
|
Jogurt naturalny (7); musli (1).
|
Piątek
18.03.16
|
Pieczywo razowe, żytnie (1); parówka; papryka kolorowa; ogórek zielony; ketchup. kakao (7).
|
Sok jabłko-czarna porzeczka; cząstka pomarańczy,
|
Zupa pomidorowa z makaronem (1;9); śmietana + jogurt (7); ziemniaki (9); ryba pieczona (4); kapusta kwaszona +olej; kompot owocowy.
|
Gorące mleko (7); wafel ryżowy (1).
|