Poniedziałek
21.03.16
|
Pieczywo orkiszowe (1); masło (7); pasta z ryby wędzonej i sera białego (4,7); szynka wiejska; szczypiorek; pomidor; płatki jaglane na mleku (1,7).
|
½ banana.
|
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (6;9); śmietana + jogurt (7); kluski leniwe z masłem (1,3,7); tarta marchew + jabłko + jogurt (7); kompot owocowy (12).
|
Podpłomyk (1,3,7); bawarka (7).
|
Wtorek
22.03.16
|
Pieczywo wieloziarniste; razowe (1); masło(7); jajko na twardo (3); rzodkiewka; ogórek zielony; serek „Almette’ (7); kakao (7).
|
Sok jabłko-wiśnia.
|
Zupa ziemniaczana z zacierkami (1,3,9); koperek; kasza jęczmienna (1); pulpety z indyka (1,3); pomidor + papryka + por + olej; kompot truskawkowy (12).
|
Mus owocowy; ciasteczko owsiane (1).
|
Środa
23.03.16
|
Bułeczka wiedeńska (1); masło (7); twarożek + jogurt (7) + koperek; dżem z gruszki; płatki jęczmienne na mleku (1,7).
|
Sok jabłko+ marchewka;
|
Zupa brokułowa z ziemniakami (9); koperek; śmietana + jogurt (7); makaron kolorowy (1,3); gulasz z cielęciny; kapusta czerwona + olej; kompot wieloowocowy (12).
|
Maślanka owocowa (7); biszkopt bezcukrowy (1,3).
|
Czwartek
24.03.16
|
Pieczywo żytnie (1); masło (7); szynka pieczona; sałata; humus z ciecierzycy (6,11); ogórek kwaszony; płatki kukurydziane na mleku (1,7).
|
Marchewka do pochrupania; ½ jabłka.
|
Barszcz biały + jajko + śmietana + jogurt (1,3,7); koperek ziemniaki; kotlet z ryby (3,4); kapusta biała + olej; kompot porzeczkowy (12).
|
Nutella z cieciorki (6); wafel ryżowy (1); herbata miętowa.
|
Piątek
25.03.16
|
Pieczywo wieloziarniste; (1); masło (7); ser żółty (7); papryka; krakowska podsuszana; ogórek zielony; kawa mleczna (1,7).
|
Sok jabłkowy; cząstka pomarańczy.
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami (9); śmietana + jogurt (7); koperek; ryż brązowy z warzywami i cieciorką (1,6); kompot owocowy.
|
Kisiel owocowy (1); chrupki kukurydziane.
|