Kontrast:   normalny wysoki  |  obrazy:   kolorowe czarno-białe  |  A- A A+

20
mar
Jadłospis 21.03.-25.03.2016r.

« powrót

                                                                                       JADŁOSPIS

  Poniedziałek

     21.03.16

Pieczywo   orkiszowe (1);  masło (7);  pasta z  ryby  wędzonej i sera białego (4,7); szynka  wiejska; szczypiorek;  pomidor;  płatki  jaglane  na  mleku (1,7).                                       

½ banana.

Zupa  z  fasolki  szparagowej  z  ziemniakami (6;9);  śmietana + jogurt (7); kluski  leniwe z masłem (1,3,7); tarta  marchew + jabłko + jogurt (7);   kompot  owocowy (12).

Podpłomyk (1,3,7); bawarka (7).

     Wtorek

     22.03.16

Pieczywo  wieloziarniste;  razowe (1);  masło(7); jajko  na  twardo (3);  rzodkiewka;  ogórek  zielony; serek  „Almette’ (7);  kakao (7).           

Sok jabłko-wiśnia.

Zupa  ziemniaczana  z  zacierkami  (1,3,9);  koperek;  kasza  jęczmienna (1);  pulpety  z  indyka (1,3);  pomidor + papryka + por + olej;  kompot  truskawkowy (12). 

Mus  owocowy;  ciasteczko  owsiane (1).

      Środa

    23.03.16

Bułeczka  wiedeńska (1);  masło  (7); twarożek  +  jogurt (7) +  koperek;  dżem  z  gruszki;  płatki  jęczmienne  na  mleku (1,7).      

Sok  jabłko+  marchewka;

Zupa  brokułowa  z  ziemniakami (9);  koperek; śmietana  +  jogurt (7);  makaron  kolorowy (1,3);  gulasz  z  cielęciny; kapusta  czerwona  +  olej;    kompot  wieloowocowy (12). 

Maślanka  owocowa (7); biszkopt  bezcukrowy (1,3).   

    Czwartek

    24.03.16

Pieczywo   żytnie  (1);  masło (7);  szynka  pieczona;  sałata;  humus  z  ciecierzycy (6,11);  ogórek  kwaszony;  płatki  kukurydziane   na  mleku  (1,7).  

Marchewka  do  pochrupania; ½  jabłka.

Barszcz  biały + jajko  +  śmietana + jogurt (1,3,7); koperek   ziemniaki; kotlet  z  ryby (3,4);  kapusta  biała  +  olej;   kompot porzeczkowy (12).

Nutella  z  cieciorki (6);  wafel  ryżowy (1);   herbata  miętowa.

      Piątek

     25.03.16

Pieczywo wieloziarniste; (1);  masło (7); ser  żółty (7);  papryka;  krakowska  podsuszana;  ogórek  zielony;  kawa  mleczna (1,7).

Sok  jabłkowy; cząstka  pomarańczy.

Zupa ogórkowa z ziemniakami  (9);  śmietana  +  jogurt (7);  koperek;  ryż  brązowy  z  warzywami  i  cieciorką (1,6);   kompot  owocowy.

Kisiel  owocowy (1);  chrupki  kukurydziane.

 

 

                                                                                                                                                  ŻYCZYMY  SMACZNEGO

 








» zobacz więcej zdjęć w galerii
© 2012 Przedszkole Publiczne w Nadarzynie.

Deklaracja dostępności
Projektowanie stron www