Poniedziałek
18.04.16
|
Pieczywo wieloziarniste (1); masło (7); szynka wiejska; sałata; pasta z tuńczyka (ogórek kwaszony + cebulka) (4); kawa mleczna (1,7); rzodkiewka.
|
Sok jabłko-czarna porzeczka; ½ winogrona.
|
Zupa z soczewicy z ziemniakami (6,9); natka; naleśniki z serem (1,3,7); śmietana + jogurt (7); melon; kompot owocowy (12).
|
Chałka (1,3); gorące mleko (7).
|
Wtorek
19.04.16
|
Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7); serek „Almette” (7); ogórek zielony; pasta z szynki; papryka; płatki owsiane na mleku (1,7).
|
½ gruszki.
|
Barszcz czerwony z ziemniakami (9); śmietana + jogurt (7); kasza gryczana biała (1); strogonof; brukselka; kompot porzeczkowy (12) .
|
Nutella z cieciorki (6); wafel ryżowy (1); herbata z cytryną..
|
Środa
20.04.16
|
Pieczywo orkiszowe (1); masło(7); pasta jajeczna (3); rzodkiewka; filet z indyka pieczony; pomidor; kakao (1,7).
|
Sok jabłko-wiśniowy.
|
Zupa jarzynowo-kalafiorowa z ziemniakami (9); śmietana + jogurt (7); koperek; makaron penne (1,3); potrawka z kurczaka; szpinak; kompot wieloowocowy (12).
|
Sałatka owocowa; chrupki kukurydziane.
|
Czwartek
21.04.16
|
Pieczywo orkiszowe; wieloziarniste (1); masło (7); humus z ciecierzycy (611); ogórek kwaszony; ser żółty (7); papryka; kasza jaglana na mleku (1,7).
|
Sok jabłko-marchew; kalarepa do pochrupania.
|
Zupa pomidorowa z ryżem brązowym (1,9); koperek śmietana + jogurt (7); ziemniaki; ryba pieczona; kapusta kwaszona + olej; kompot truskawkowy (12).
|
Jabłko pieczone; ciasteczko owsiane (1,3).
|
Piątek
22.04.16
|
Grahamka (1); masło (7); twarożek (7) + rzodkiewka + jogurt (7); dżem z gruszki; płatki kukurydziane na mleku (1,7).
|
Winogrona.
|
Zupa grochowa z ziemniakami (6,9); majeranek; spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem mielonym (1,3); kapusta pekińska + olej (8,11); kompot porzeczkowy (12).
|
Koktajl mleczny z owocami (7); podpłomyk (1.3,7).
|