Poniedziałek
25.04.16
|
Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7); serek „Almette”(7); papryka kolorowa; szynka wiejska; ogórek zielony; płatki orkiszowe na mleku (1,7).
|
Cząstka melona.
|
Barszcz ukraiński z ziemniakami (9); śmietana + jogurt (7); kluski leniwe z masłem (1,3,7); kiwi; kompot śliwkowy (12) .
|
Bułeczka (1,3); masło (7); bawarka (7).
|
Wtorek
26.04.16
|
Pieczywo z orkiszowe; żytnie (1); masło(7); pasta z soczewicy i sera białego (6,7); ogórek kwaszony; jajko na twardo (3); rzodkiewka kakao (1;7).
|
Sok jabłko – wiśnia; ½ gruszki.
|
Krupnik z ziemniakami (1,9); koperek; kluski śląskie (1,3); gulasz wieprzowy; bukiet jarzyn; kompot porzeczkowy (12).
|
Budyń (1.7); chrupaki.
|
Środa
27.04.16
|
Pieczywo z wieloziarniste (1); masło(7); pasta z ryby wędzonej (4); szczypiorek; ser żółty (7); pomidor; kasza manna na mleku (1,7).
|
Sok jabłkowy; ½ jabłka.
|
Zupa zacierkowa (1,3,9); natka; ziemniaki; gołąbki bez zawijania (1,3,); marchewka gotowana; kompot wieloowocowy (12).
|
Jogurt naturalny (7); płatki kukurydziane (1).
|
Czwartek
28.04.16
|
Grahamka (1); masło (7); twarożek + rzodkiewka + jogurt (7); dżem z jabłka; zacierki na mleku(1,3,7).
|
Marchewka do pochrupania; ½ banana.
|
Żurek z ziemniakami (1,9); śmietana + jogurt (7); ryż brązowy z warzywami i cieciorką (1,6,9); kompot truskawkowy (12).
|
Maca; masło (7); gorące mleko (7).
|
Piątek
29.04.16
|
Pieczywo razowe, żytnie (1); szynka pieczona; papryka kolorowa; ogórek zielony; kawa mleczna (1,7).
|
Sok jabłko-czarna porzeczka.
|
Zupa pomidorowa z makaronem (1;3,9); koperek; śmietana + jogurt (7); ziemniaki (9); ryba pieczona (4); kapusta biała +olej; kompot owocowy (12).
|
Kisiel owocowy (1); chrupki kukurydziane.
|