Poniedziałek
02.05.16
|
Pieczywo orkiszowe (1); masło (7); twarożek + jogurt + ogórek zielony (7); ¼ jajka; papryka; płatki jęczmienne na mleku (1,7).
|
Cząstka arbuza.
|
Zupa z soczewicy z ziemniakami (6;9); natka; łazanki z kapustą kwaszoną i mięsem (1,3); jabłko; kompot wiśniowy (12).
|
Wafel ryżowy (1); masło (7); bawarka (1,7).
|
Środa
04.05.16
|
Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7); humus (6,11); rzodkiewka; kurczak gotowany; sałata; płatki jaglane na mleku (1,7).
|
Sok jabłkowy; ½ gruszki.
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami (9); koperek; śmietana + jogurt (7); kasza jęczmienna (1); strogonof; kapusta czerwona + olej; kompot wieloowocowy (12).
|
Koktajl bananowy (7); chrupaki.
|
Czwartek
05.05.16
|
Pieczywo orkiszowe (1); masło (7); pasta jajeczna (3); pomidor; ser żółty (7); ogórek zielony; płatki kukurydziane na mleku (1,7).
|
Marchewka do pochrupania; cząstka melona.
|
Barszcz biały + jajko + śmietana + jogurt (1,3,7); ziemniaki; klopsiki z cielęciny (1,3); brokuły z wody; kompot śliwkowy (12).
|
Kasza manna na mleku z musem truskawkowym (1,7).
|
Piątek
06.05.16
|
Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7); krakowska podsuszana ogórek zielony; twarożek + jogurt +koperek (7); kasza jaglana na mleku (1,7). Rzodkiewka.
|
Sok jabłko-truskawka; ½ banana.
|
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (9); śmietana + jogurt (7); koperek; ryż brązowy (1); pulpety z ryby w sosie koperkowym (1,3); kapusta pekińska + olej; kompot porzeczkowy.
|
Jabłko pieczone; chrupki kukurydziane.
|