Poniedziałek
16.05.16
|
Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7); szynka wiejska; sałata; pasta z ryby (4); ogórek kwaszony; płatki orkiszowe na mleku (1,7).
|
Cząstka melona; rzodkiewka.
|
Barszcz ukraiński z ziemniakami (9); śmietana + jogurt (7); kluski leniwe z masłem (1,3,7); kiwi; kompot śliwkowy (12) .
|
Budyń (1;7); chrupki kukurydziane (1).
|
Wtorek
17.05.16
|
Pieczywo z orkiszowe; żytnie (1); masło(7); humus (6,11); ogórek kwaszony; ser żółty (7); pomidor; kakao (1;7).
|
Sok jabłko-marchew..
|
Rosół z makaronem (1;3); koperek; ziemniaki; pulpety w sosie koperkowym (1,3,7); sałata + jogurt (7); kompot porzeczkowy (12).
|
Sałatka owocowa; chrupaki.
|
Środa
18.05.16
|
Pieczywo z wieloziarniste (1); masło(7); serek „Bieluch” (7); filet z indyka pieczony; papryka; kasza manna na mleku (1,7).
|
Sok jabłkowy; winogrona.
|
Zupa jarznowo-kalafiorowa z ziemniakami (9); natka; śmietana+ jogurt (7); ryż brązowy (1); gołąbki bez zawijania (1,3,); marchewka gotowana; kompot wieloowocowy (12).
|
Jogurt naturalny (7); płatki kukurydziane (1).
|
Czwartek
19.05.16
|
Grahamka (1); masło (7); twarożek + rzodkiewka + jogurt (7); ¼ jajka; ogórek zielony; płatki orkiszowe na mleku(1,3,7).
|
Marchewka do pochrupania; ½ banana.
|
Zupa zacierkowa z ziemniakami (1,3,9); natka; makaron z warzywami i cieciorką (1, 3,6,9); kompot truskawkowy (12).
|
Maca; dżem owocowy ; bawarka (7).
|
Piątek
20.05.16
|
Pieczywo razowe, żytnie (1); krakowska podsuszana; papryka kolorowa; ogórek zielony; kawa mleczna (1,7).
|
Sok jabłko-marchewka.
|
Zupa pomidorowa z makaronem (1;3,9); koperek; śmietana + jogurt (7); ziemniaki (9); ryba pieczona (4); kapusta biała +olej; kompot owocowy (12).
|
Kisiel owocowy (1); chrupki kukurydziane.
|