Poniedziałek
23.05.16
|
Pieczywo orkiszowe; razowe (1); masło (7); twarożek + jogurt + ogórek zielony (7); filet z indyka pieczony; papryka; płatki jęczmienne na mleku (1,7).
|
Cząstka arbuza.
|
Zupa z soczewicy z ziemniakami (6;9); natka; łazanki z kapustą kwaszoną i mięsem (1,3); jabłko; kompot wiśniowy (12).
|
Wafel ryżowy (1); masło (7); gorące mleko (7).
|
Wtorek
24.05.16
|
Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7); ¼ jajka (3); rzodkiewka; kurczak gotowany; sałata; płatki ryżowe na mleku (1,7).
|
Sok jabłkowy; ½ gruszki.
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami (9); koperek; śmietana + jogurt (7); kasza jęczmienna (1); strogonof; kapusta czerwona + olej; kompot wieloowocowy (12).
|
Koktajl bananowy (7); chrupaki.
|
Środa
25.05.16
|
Pieczywo orkiszowe; wieloziarniste (1); masło (7); pasta z ryby wędzonej i sera białego (4,7); pomidor; ser żółty (7); ogórek kwaszony; płatki owsiane na mleku (1,7).
|
Marchewka do pochrupania; winogrona.
|
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (6,9); śmietana + jogurt (1,3,7); natka; ryż brązowy (1); klopsiki z cielęciny (1,3); kapusta kwaszona + olej; kompot śliwkowy (12).
|
Bulka (1); masło (7); dżem /wyrób własny/; mięta z cytryną.
|
Piątek
27.05.16
|
Pieczywo z ziarnem lnu (1); masło (7); krakowska podsuszana ogórek zielony; ser żółty (7); kasza jaglana na mleku (1,7). Rzodkiewka.
|
Sok jabłko-wiśnia; ½ banana.
|
Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,9); jogurt + śmietana (7); natka; ziemniaki; pulpety z ryby w sosie koperkowym (1,3); kapusta pekińska + olej; kompot porzeczkowy.
|
Jabłko pieczone; chrupki kukurydziane.
|